středa 27. července 2016

ZAMRAZTE, ZCHLAĎTE A OSVĚŽTE SE!

Je to tady! Léto plné slunce a tepla, léto plné odpočinku a dovolených. Co ale dělat, když už se horko stává neúnosným? Máme pro vás jednoduchý tip, nad kterým jste už zajisté uvažovali. Letní osvěžení v podobě domácích zmrzlin nebo limonád vám přijde vždycky vhod.


Máte vlastní zahrádku? Pokud ano, tak máte vyhráno. Přebytek letního ovoce skvěle využijete při tvorbě domácích zmrzlin. Je jedno, o jaké ovoce se jedná. Zrovna kroutíte hlavou nad množstvím rybízu, se kterým už opravdu nevíte, co by? I z něj při troše snahy vyrobíte dokonalou zmrzlinu, na kterou se budou v letních dnech stáčet veškeré vaše myšlenky. Využít můžete také jahody, borůvky, maliny…

Zbavte se svých představ o chutném kupovaném nanuku

Tak hurá do prvního zamrazování! První krok: natrhejte si dostatek rybízu. Jednoduchý začátek a také jednoduchý postup, jak mlsat zdravěji. Rybíz rozmačkejte (přibližně 500 g na 4 porce), smíchejte s kelímkem zakysané smetany a cukrem – ten přidávejte podle vlastní chuti. Směs rozmixujte a naplňte jí kelímky, které poté dejte mrazit. Hlavní fígl ale spočívá v průběžném míchání směsi, čímž dosáhnete hladšího výsledku zmrzliny.


Tajemství okurkové limonády

Určitě jste to zaznamenali. Okurková sezóna je tady a s ní i mánie okurkových limonád. Někdo ji nenávidí, jiný ji miluje. Není se čemu divit, chuť má specifickou a záleží, jak si ji namícháte. Dva kusy salátových okurek oloupejte a nakrájejte na kousky. Vložte do mixéru a najemno rozmixujte.

Sklenice
Přelijte do džbánu a doplňte ho půl litrem vody, směs následně dejte přibližně na 20 minut do lednice. Poté přelijte přes síto, dolijte další litr vody a přidejte šťávu ze dvou limetek. Oslaďte podle chuti medem nebo třtinovým cukrem. Do limonády ještě vhoďte na kolečka nakrájenou okurku jako ozdobu a máte hotovo! Tak co, zamilovali jste si ji tak jako my?

Zázrak jménem Matcha

Slyšeli jste o japonském čaji Matcha? Chlubí se specifickou chutí, vůni, barvou i zdravotními účinky. Nebojte se jej ochutnat, s velkou pravděpodobností vás chytne a už nepustí. Na léto pro vás máme další jednoduchý tip. 2 g tohoto čaje smíchejte s 3 dl studené vody a několika kapkami limetky. Pak už jen pořádně promíchejte, ideálně v šejkru nebo uzavřené láhvi. A dokonalý osvěžující nápoj je na světě.

Karafy

A co vy? Máte nějaké rady, jak se nejlépe v parných dnech schladit?

Žádné komentáře:

Okomentovat