středa 27. srpna 2014

WHISKY KARAFY


Tak jsme poprvé zatopili v krbu - na konci srpna??? A tak přemýšlím - co Vás napadne jako první, když hledáte dárek pro muže? Karafa na Whisky? To alespoň proletí hlavou mě. Možná je to tím, kolik času jsem strávila v Anglii a když řeknete muž, představím si džentlmena sedícího v koženém křesle u hořícího krbu, se sklenicí whisky v jedné a doutníkem v druhé ruce. 

American Bar - i s tím hořícím krbem
Mým snem je vytvořit svému muži chlapský koutek, kam může utéct přede mnou, našimi 3 dcerami a tchýní, která s ním žije v jednom domě - není to, pro průměrného chlapa, mučivá představa?

Ten koutek by měl vypadat nějak takhle - jen by tam měla být ještě knihovna, vinotéka, televize a možná kulečník:


Myslím, že muž, kterému je dopřáno, aby unikl před ruchem světa a chvíli si poseděl v klidu, bude vyrovnanější. Ovšem, když ta pohoda netrvá moc dlouho. Přece jen je doma vždy spousta práce, kterou je potřeba, po měsících výmluv, udělat. Ale dobrá motivace dokáže zázraky.

Karafy na Whisky jsou pro mě prostě zosobněním dárku pro muže, který je zralý, vyrovnaný sám se sebou i se světem a k ostatním přátelský.


No a ještě zbývají nějaké ty skleniceledákpopelník,...

Jsou to ale objekty, které bývají často samy o sobě takovou malou osobností prostoru. Proto by měly být důstojné a elegantní. Neměly by být přehnaně moderní, ale spíš klasické a tvarově noblesní.

Tossa, jednoduchá elegance
Tak ať už přemýšlíte o dárku pro svého muže, otce, přítele, nebo chcete jen dodat eleganci svému interiéru, nechte se inspirovat.

Tohle je opravdová klasika - ledák Cylinda Line, 2 velikosti.
Design: Arne Jacobsen.
No nejsou krásné?

Žádné komentáře:

Okomentovat