pondělí 12. května 2014

VEZMĚTE SI JÍDLO VEN!


Mozek nejlépe pracuje, když se dostatečně okysličuje. Takže nejprudší návaly inteligence zažíváme při pobytu na čerstvém vzduchu, nebo ve sprše. Sprcha by byla možná pohledově zajímavější téma, ale protože my prodáváme porcelán, raději půjdeme ven a talíře a hrnky si vezmeme s sebou.

Znáte příjemnější zahájení dne, než když na Vás čeká ráno připravená snídaně? A když Vám k vonící kávě a sladkému koláči zpívají ptáci, radost se násobí. 

Althea Nova, Villeroy & Boch
Pokud nás nepotkalo to štěstí, že by pro nás snídani připravil někdo jiný a touto funkcí jsme byli poctěni my, doporučujeme volit svěží a optimistické barvy prostírání, které donutí i největšího morouse po ránu k úsměvu. Navíc, přikryjete-li po ránu studený a orosený stůl na balkóně ubrusem, nedožijete se rozladěných reakcí, po kontaktu rozehřátého a ještě ospalého těla milované osoby, se studenou plochou nábytku.




Protože jsme strávili spoustu času kultivací balkónu a zahrady, začneme plánovat rychlý oběd na grilu, nebo s pomocí techniky, která zkrátí čas přípravy na minimum. Dnes padlo rozhodnutí uvařit si Paellu za 5 minut a použijeme na ni tlakový hrnec. Zatímco se nám dobrota vaří, prostřeme stůl. Stolují s námi děti, takže prostřeme jen běhouny, případně omyvatelné prostírky.




Umístíme vázu s květinami ze zahrady na stůl, nalijeme vodu do džbánu, víno dáme do chladící nádoby. Rozložíme talíře a příbory, přidáme sklenice na víno a také sklenice na vodu.

Flow, Villeroy & Boch

Po potlesku a slovech chvály, kterými nás zahrnula rodina za naše kulinární zázraky a nádherně prostřený stůl, přišel čas na odměnu ve formě dezertu a vroucí kávy. 

Snídaně na terase a recept na meruňkový koláč

Po zaslouženém odpočinku nastal čas na přípravu večerního grilování s přáteli. Protože hrozí, že oslava se s postupujícím večerem a dobrou náladou vymkne kontrole, prostíráme smysluplně a pokud nechceme přijít o památeční ubrus po babičce, prostřeme jen běhouny, nebo prostírky. Barevnost zvolíme podle tématu večeře, nálady nebo typu jídla.

Porcelán Flow, sklenice Maxima a recept na baskické kuře
Ale úspěšný večírek neznamená jen dobré jídlo, ale i zábavu. Dejte si záležet na dekoraci prostředí. Využijte všechny svíčky a svícny, které máte doma a posázejte jimi terasu, balkon, bazén, pískoviště.

Svícny našich dodavatelů
 A teď už Vás přestáváme sledovat a přejeme Vám dobrou zábavu !

Kolekce svícnů Helium
A pokud si budete chtít  atmosféru prodloužit i doma a spát při pootevřeném okně, doporučujeme bránit se invazi komárů například s proti-komářími vůněmi Lampe Berger.


Žádné komentáře:

Okomentovat