úterý 13. května 2014

ELEGANCE POLÉVKY

Může být polévka elegantní? Samozřejmě. 





Představte si například rustikální vroucí cibulačku, v misce s lehce zahnědlými okraji po tom, jak sýr, rozpékaný v troubě překonal její hranice a neposlušně stekl po jejím okraji. I taková polévka může být elegantní, když k ní krásně prostřete a nalijete k ní sklenici bílého vína do dokonale vyleštěné, křišťálové sklenice.





Pak je tu středomořská elegantní polévka, Minestrone. Servírovaná v moderní polévkové misce, na terase, s bílou bagetou a posypaná kopečkem strouhaného sýra.  Pro podporu elegance můžete na povrch strouhaného sýra, plovoucího na polévce, přidat lžičku pesta.






A nakonec rustikální Bouillabaisse - rybí polévka, kterou manželky rybářů z oblasti Marseille, připravovaly jako rychlý oběd pro své manžely, kteří zatím čistili sítě od rybolovu. Využívali na ní úlomky darů moře. Šlo tedy o levnou a rychlou polévku, což z dnešního pohledu může vypadat směšně,  především pro nás, zemi neobdařenou mořem. Náklady na polévku se mohou totiž (pokud jste opravdu nároční a vyžadujete jen nejlepší suroviny) vyšplhat i přes 1.000,- Kč a pak si opravdu necháváte s velkou péčí a láskou záležet na tom, aby polévka byla dokonalá. Tudíž nebude ani levná, ani rychlá.




Každá polévka může vypadat opravdu elegantně, pokud při jejím servírování nahradíte klasický hluboký talíř polévkovou miskou, nebo polévkovým šálkem


     

Dopřejte proto svým polévkám dostatek elegance. Rádi Vám při tom pomůžeme naším sortimentem skleněných misek a porcelánových polévkových šálků.


Žádné komentáře:

Okomentovat